Det smarta sättet att investera

Pacific Import

Att investera är ingen lek, det kan vara väldigt komplicerat med en massa regler om avgifter och skatter. Oavsett vilken typ av investering du använder så har alla något gemensamt; på lång sikt betalar det sig nästan alltid. Aktier och råvaror kan ses som investeringar med hög risk; de kan ge ett väldigt bra eller väldigt dåligt avkast, dock är det sällan att de går i negativ. De säkra investeringarna tillhör vanliga sparkonton, fonder och obligationer. Folk spenderar många timmar och dyra summor pengar på att bli klok på de olika sätten att investera. Nyligen har det dock börjat en ny trend som kallas investeringssparkontot. Det är som en portfölj som innehåller både aktier, fonder, kontanter och obligationer. På det viset samlar du alla dina investeringar på ett ställe vilket gör det mycket lättare att hantera. Det gör det också lättare att betala skatter och avgifter eftersom banken hanterar det åt dig årligen. Det betyder också att när du väl vill ta ut dina sparpengar så träffas du inte av en 30% avkastskatt, den betalas nämligen årligen och därför har du större koll på hur mycket värde du faktiskt har på ditt konto. Per Wikström förklarar närmare i serien Så Funkar Det från Handelsbanken i videon vi har bäddat in nedanför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *