Det viktiga med att spara

Pacific Import

Varje gång vi får pengar så har vi stor lust till att spendera våra hårt förtjänade slantar direkt. Men det är viktigt att också sätta av lite pengar till ett sparande. Inte bara för att kunna få råd till något stort om ett år eller 20, men också ifall olyckan är ute och du behöver ett större antal pengar direkt, t.ex. ifall bilen går sönder eller vid sjukdom. Därför är det viktigt att man vet hur sparande fungerar och vilka olika sätt man kan spara på. Det lättaste är ju att ha en månatlig överföring till ett sparkonto på t.ex. runt 10% av din bruttoinkomst. På det sättet förs det hela tiden över pengar till ditt sparande och du behöver inte själv att tänka på det. Ett annat sätt är ju förstås att investera i fonder, aktier osv. Detta har lite högre risk i och med att du inte vet hur stort avkast ditt sparande kommer att ge. Ett bra tips är att spara långsiktigt med hög risk och kortsiktigt med låg risk. Det kan vara värt att ta ut några av dina sparpengar från en högrisk investerande till ett lågrisk investerande när det börjar närma sig att du ska använda dem. I videon nedanför går Per Wikström in på djupet med att rådgiva oss hur man ska spara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *